top of page
Zoeken
  • ike de rooij

TIPS VOOR HET CONTROLEREN VAN JE BANDENSPANNING


Controleer bij voorkeur als de band koud is Heb je 15 minuten of 5 km gereden? Tel dan 0,3 bar op bij de adviesspanning!

Waar vind ik de bandenspanning? De juiste bandenspanning vind je in het instructieboekje, op een sticker in uw auto (deurstijl, handschoenenvakje of tankdop). Let op: De fabrikant kan een afwijkende spanning opgeven voor rijden met volle bepakking bijvoorbeeld als u op vakantie gaat.

Bandenmaat? Indien op de sticker meerdere bandenmaten staan vermeld, let dan goed op de bandenmaat die daadwerkelijk onder de auto is gemonteerd. Als deze bandenmaat er niet bij staat, gebruik dan de zwaarbelaste adviesbandenspanning van de meest gelijkende bandenmaat.

Zomer- of winterbanden De adviesspanning volgens de sticker of instructieboekje in je auto is voor een zomerband. Tel hier voor winterbanden met dezelfde bandenmaat 0,2 bar bij op.

Vergeet niet om ook je reservewiel te controleren Bij het reservewiel moet de bandenspanning 0,5 bar hoger liggen dan de voorgeschreven adviesspanning zodat hij bij pech steeds gebruiksklaar is.
64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page