top of page
Zoeken
  • ike de rooij

5 TIPS VOOR HET KIEZEN VAN DE BESTE BAND


Er zijn banden in vele soorten en maten. Een paar tips waar je op kan letten bij de aanschaf en het onderhoud van je banden:

Let op het bandenlabel Op alle nieuwe banden voor personenwagens en lichte- en zware bedrijfswagens zit het Europese bandenlabel. Hiermee kun je banden vergelijken wat betreft de grip van de band op nat wegdek, het brandstofverbruik en het geluid.

Bekijk de bandentests Daarnaast zijn er verschillende betrouwbare testen die banden op nog meer punten beoordelen, zoals slijtvastheid, remmen op sneeuw, handling of aquaplaning. Hier vind je de laatste bandentests.

Controleer je bandenspanning Wist je dat 60% van de auto’s met te zacht opgepompte banden rijdt? Controleer daarom tenminste elke twee maanden je bandenspanning en breng de banden op spanning. De juiste bandenspanning vind je in het instructieboekje, op een sticker in uw auto (deurstijl, handschoenenvakje of tankdop). Meer tips over bandenspanning.

Controleer je banden regelmatig Check elke 2 maanden je banden Ruim 450.000 auto’s hebben ten minste één band die zo slecht is dat de eigen veiligheid en die van de medeweggebruiker in gevaar is. Loop daarom elke 2 maanden even rond de auto en kijk naar het profiel (nog diep genoeg?), beschadigingen op de zijkant, scheuren en bobbels.

Ga naar een bandenspecialist Meer weten? Vraag de bandenspecialist om advies. Hij/zij helpt je graag verder!
278 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page