top of page
970x250_(backup)_edited.jpg
Bandenspanning: Video

LUISTER NAAR DE RADIOCOMMERCIAL

Ga je met de auto op vakantie, met vrienden naar een festival of een dagje weg met het gezin? Doe voor iedere schoolvakantie voor vertrek de bandencheck, want dan ga je veilig op pad en verbruikt je auto minder brandstof. Dat is fijn voor je portemonnee én het klimaat.

Veiliger

Controleer of je banden toe zijn aan vervanging. Veiligheid voorop! Kijk naar beschadigingen, scheuren en bobbels en het profiel van je banden. Tip: zet bij een zomerband een munt van één euro tussen het profiel van de band. Zie je de gouden rand? Dan is het advies de band te vervangen.

Controleer voor vertrek je bandenspanning. Is de bandenspanning te laag? Pomp dan je banden op. Want met de juiste bandenspanning heb je minder brandstof nodig. Zo stoot je minder CO2 uit en bespaar je geld. Je vindt de juiste bandenspanning op een sticker in je auto (deurstijl of tankdop), in het instructieboekje of op watismijnbandenspanning.nl. Vergeet niet na het oppompen van de banden de ventielen terug te plaatsen.

 

Zuiniger

Controleer je banden bij voorkeur wanneer deze nog koud zijn. Heb je langer dan 15 minuten of 5 kilometer gereden? Dan is de lucht in je band warm. Geef je banden dan 0.3 bar extra lucht om dit te compenseren.

Tip: kies voor de spanning met de volle belading. Dan rijdt je auto nog zuiniger.

Ga je op pad met de caravan, vouwwagen of camper? Check ook of deze banden nog goed zijn en breng ze op de juiste spanning. De bandenspanning vind je op de wielkast of in het instructieboekje van je caravan of camper.

Controleer ook de spanning van je reservewiel. Als je dan tóch met een lekke band langs de weg komt te staan, kan je snel je reis weer vervolgen!

Met de juiste bandenspanning rij je veiliger, zuiniger en schoner en ben je lekker op weg. Fijne vakantie!

Schoner

Door zuiniger te rijden bespaar je geld en wordt de CO2-uitstoot verminderd. Dit draagt bij aan een beter klimaat.

Zo pomp je je banden op

Bandenspanning: Tekst
Bandenspanning: Tekst
bottom of page